Dr. Francu Nicoleta

Dermatita seboreica la bebelusi (Crustele de lapte)

Niciun comentariu.
tratament-dermatita,sampon-dermatita-seboreica,crema-dermatita-seboreica,dermatita-seboreica-scalp,dermatita-seboreica-bebelusi,crusta-de lapte,cruste-de lapte,cruste-scalp,coji-cap,coji-scalp


Dermatita seboreică apare de obicei in primul an de viaţă sub forma unor cojite aspre, grase, de culoare galbenă localizate pe pielea capului, în jurul urechilor, ochilor sau la baza nasului. Aspectul este asemanator unor cruste de lapte uscat si este dat de o acumulare de celule moarte si de un exces de sebum. In cazul îngrijirii neadecvate crustele de lapte pot provoca inflamaţia pielii şi deteriorarea calitatii părului.


Ce este de facut daca micutii dezvolta dermatita seborica ?

În majoritatea cazurilor nu este necesar un tratament special pentru dermatita seboreica, fiiind suficientă spălarea blândă a scalpului cu apă caldută şi cu un şampon delicat, special conceput împotriva crustelor de lapte (ex: Seboderm® - sampon cu ketoconazol 2%). Prin utilizare regulată (de 2-3 ori pe saptamana) crustele dispar şi reaparitia lor este limitata. 

Este indicat ca intre imbaieri sa aplicati pe scalpul bebelusului o crema calmanta si hidratanta care sa conţină gălbenele sau uleiuri vegetale precum Colief Baby Scalp Oil®, bogate în acizi graşi esenţiali.

Tunderea scurta a parului sau acoperirea capului cu caciulite (mai ales daca acestea sunt confectionate din materiale sintetice!) nu grabesc vindecarea!

In cazurile usoare, puteţi folosi alternativ cu samponul antiseboreic şi alte sampoane destinate bebelusilor, imbogatite cu panthenol.

Ultima actualizare:23.08.2015


Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Recomandari ▼ ▼ ▼


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...