Dr. Francu Nicoleta

Greutatea bebelusului in prima luna de viata

Niciun comentariu.
greutate prima luna de viata,calcul greutate, greutate bebe, greutate bebelusi, greutate copii,


In primele zile de viata bebelusul pierde excesul de fluide cu care s-a nascut, ceea ce inseamna ca atunci cand veti ajunge acasa de la maternitate va cantari cu cateva sute de grame mai putin decat la nastere. Acest lucru nu trebuie sa va nelinisteasca, micutii vor lua rapid in greutate, astfel incat in 10-14 zile ajung din nou la greutatea de la nastere.

In prima luna de viata bebelusul trebuie alaptat la cerere, si nu dupa un program impus de mama. Frecventa meselor bebelusilor este variabila, insa in medie acestia ajung sa manance o data la 2-3 ore. Astfel, in primele saptamani de viata micutii primesc intre 10 si 12 mese in decurs de 24 de ore.
Cantitatea de lapte consumata la o masa variaza intre 30 si 90 de mililitri.

Pont !
Cantitatea de lapte pe care bebelusul trebuie sa o bea la o masa o aflati inmultind greutatea sugarului cu 180, apoi impartind totul la 8.

Veti sti ca cel mic a ajuns sa consume o cantitate suficienta de lapte daca pana la sfarsitul primei saptamani va uda intre sase si opt scutece si va avea unul sau doua scaune pe zi.

Un nou-nascut alimentat corespunzator va lua in greutate 200-250 g pe saptamana, astfel incat in prima luna de viata va lua in greutate aproximativ 1 kg.

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Recomandari ▼ ▼ ▼


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...