Dr. Francu Nicoleta

Cum sa prevenim raul de masina (miscare) la copii

Niciun comentariu.


Raul de masina este o forma de rau de miscare care apare atunci cand creierul primeste informatii contradictorii de la urechea interna, ochi si nervi.

Atunci cand un copil sta pe bancheta din spate fara a privi pe fereastra, sau un copil mai mare citeste o carte in masina, urechea interna va sesiza miscarea, dar ochii nu. In consecinta apar tulburari precum greata, transpiratii reci, ameteli si chiar varsaturi.

Inca nu este clar de ce raul de masina ii afecteaza pe unii copii mai mult decat pe altii. Sugarii si copiii mici nu prezinta in general rau de masina, dar cei cu varsta cuprinsa intre 2 - 12 ani sunt mai sensibili.


Cum putem preveni raul de masina ?

Incurajati copilul sa se uite mai degraba inainte, la drum, decat sa se concentreze pe carti, filme sau jocuri. Somnul l-ar putea ajuta de asemenea.

Planuiti cu atentie masa inainte de calatorie. Nu oferiti copilului alimente grase, picante sau o masa copioasa imediat inainte sau in timpul calatoriei. In cazul in care drumul va fi de scurta durata, sariti peste produsele alimentare, dar daca calatoria este lunga puteti incerca o gustare mica - cum ar fi biscuitii - inainte de plecare.

Asigurati o ventilare adecvata si incercati sa pastrati aerul curat mentinand un geam putin coborat. De asemnea, este indicat sa evitati excesul de parfumuri de masina (braduti parfumati s.a.).

In cazul în care copilul este predispus la rau de masina, încercati sa ii distrageti atentia vorbind, ascultand muzica sau cantand.

Utilizati medicamente. In cazul în care copilul este mai mare de 2 ani si planuiti o calatorie mai lunga, puteti apela la produse medicamentoase precum:
  • Acadele Prevomit Kids - pe baza de ghimbir si zmeura - la copiii peste 3 ani se recomanda 1-3 acadele pe zi, prima acadea inainte de plecare cu jumatate de ora;
  • Acadele Drum Bun - Infant Uno - pe baza de ghimbir si menta - la copiii cu varsta peste 3 ani se administreaza o acadea cu jumatate de ora inainte de plecare si 1-2 acadele in timpul calatoriei, maxim 3 acadele pe zi;
  • Emetix suspensie orala - poate fi administrat la copii incepand cu varsta de 2 ani. Prima doza se administreaza cu jumatate de ora inainte de plecare, urmatoarea doza dupa 4 ore;
  • Emetix comprimate - pentru copiii peste 6 ani (maxim 3 comprimate pe zi);

In cazul in care copilului ii vine sa verse, opriti masina si faceti o plimbare scurta sau puneti-l sa se intinda pe spate cu ochii inchisi. Plasarea unui prosopel inmuiat in apa rece pe frunte l-ar putea ajuta.
Ultima actualizare:13.09.2015Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Recomandari ▼ ▼ ▼


Niciun comentariu :


Impartaseste din experienta...