Dr. Francu Nicoleta

De ce ma vaccinez si sustin vaccinarea?

.


Orice mamica stie ca e mult mai usor sa previi o boala decat sa o tratezi, iar una dintre cele mai bune metode de a-i proteja pe micuti este vaccinarea.

Multi parinti sunt ingrijorati de posibilele efecte adverse ale imunizarii prin vaccin, insa trebuie sa stiti ca riscurile sunt minime in comparatie cu riscurile bolilor pe care le previn.

Vaccinarea a salvat miliarde de vieti peste tot pe glob, este o metoda simpla si eficienta de protectie impotriva unor boli grave si contribuie la mentinerea sanatatii copiilor nostri, motive pentru care sustin si incurajez vaccinarea.


CUM ACTIONEAZA VACCINURILE ?

In principiu, vaccinurile contin doze mici de germeni modificati sau inactivati in laboratoare speciale.
Astfel, germenii modificati din vaccin nu cauzeaza boala, ci doar creeaza imunitate fata de respectivul agent infectios.
Daca micutul vine in contact cu boala impotriva careia a fost vaccinat, microorganismul responsabil este rapid distrus de sistemul imunitar pregatit prin vaccinare sa lupte impotriva sa.

In cazul vaccinurilor administrate in primul an de viata, este adesea necesara administrarea mai multor doze vaccinale pentru obtinerea unei protectii de durata.

In general, vaccinurile se adreseaza unei anumite afectiuni, dar exista si combinatii vaccinale care protejeaza impotriva a doua sau mai multe boli, asa cum este, de exemplu, vaccinul DTaP care protejeaza deopotriva impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive.
Nu va temeti de vaccinurile combinate! Acestea nu sunt periculoase si au avantajul de a reduce numarul de injectii care trebuie administrate copiilor.


UMBLA VORBA PRIN TARG ...

De cativa ani incoace, mitul ca timerosalul continut de vaccinurile administrate bebelusilor ar putea avea efecte negative asupra acestora, a facut ca numerosi parinti sa se indoiasca de siguranta si necesitatea vaccinurilor.
Adevarul este ca timerosalul este un aditiv folosit drept conservant in vaccinuri inca din anul 1930. Astazi, doar unele vaccinuri il contin si doar in cantitati foarte mici.
Sfatul meu este sa nu va ingrijorati deoarece nici macar unul dintre studiile realizate pana in prezent nu a reusit sa evidentieze efecte negative ale timerosalului din vaccinuri asupra dezvoltarii fizice si intelectuale a copiilor.


VACCINURILE SI AUTISMUL

O alta temere a parintilor este ca unele vaccinuri, indeosebi vaccinul ROR, provoaca autism.
Desi cauzele autismului nu sunt pe deplin cunoscute, studiile au demonstrat si in acest caz ca este vorba despre un simplu mit.


IN CONCLUZIE...

Nu va lasati influentati de legende si nu supuneti copilasul la riscuri inutile! Vaccinurile pot fi salvatoare de vieti.

Ultima actualizare: 16.12.2014

Daca ti-a placut, imparte cu prietenii ...


Recomandari ▼ ▼ ▼